Tuesday, February 15, 2011

SALAH FAHAM !

salam bloggers ;

tadi cik eyka online facebook. then ternampak sorang 'kawan' di facebook post status dia. sebelum, semasa dan selepas valentine day pun si kawan ne masih lagi cakap pasal valentine. mula tuh saya cuma sekadar baca ja. sebab saya pun bukan rapat dengan dia ne. dulu kami sekelas masa form 4 dan 5. tapi kawan saya ne [dia lelaki] sangat pasif waktu dalam kelas. dia duduk paling belakang. tup tup sekarang ambil course lawyer.

yg buat saya bengang adalah sebab dia ne asyik kutuk pasal orang Islam yg haramkan valentine day. aissyy. geram sudah. latest ne dia cakap pasal ops valentine. dia tidak puas hati pasal kerajaan letak nama tu "ops valentine". konon dia fikir yg kerajaan mau kaitkan valentine day dengan perkara tidak bermoral. bukan itu sebenarnya niat kerajaan. ops valentine tuh kan atas kerjasama JAKIM. semua tuh untuk cegah maksiat dalam kalangan orang Islam. kalau ada dalam kalangan non-muslim kena tangkap, nasib lah. sebab setahu saya, semua agama pun baik. semua pun larang zina dan benda sewaktu dengannya. jadi niat kerajaan tuh bagus. cuma ramai yg salah faham. actually, macam dia ja yg salah faham. kawan-kawan saya non-muslim yg lain pun faham kenapa ada ops valentine.

2 comments:

Cik Faeezan said...

huhu.peliks betol zmn skrg ni.

syafiqah @ syasya said...

tu lah dear. jangan layan sgt sudah :D