Wednesday, March 9, 2011

PEREMPUAN CANTIK SUKA TENGOK CERMIN


Perempuan cantik suka tengok cermin ? betulkah ?

ada pula kategori bagi perempuan cantik and tak cantik ? aneh.






Perempuan ada keunikan dan kecantikan tersendiri. tak kira lah hitam manis, sawo matang ataupun pink pink gitu. sebab saya percaya semua perempuan tuh cantik sama ada di luar atau di dalam. bak kata orang lelaki, perempuan kalau kena dengan gayanya, memang cantik. tak tahu lah. lain orang, lain persepsi.

tapi asal namanya "Perempuan" tuh pasti tak lekang dengan cermin. tak kesahlah di mana, ke mana pun pasti cermin jadi sasaran utama.

kalau nak pergi kelas, berjam jam depan cermin. apalagi kalau keluar shopping or dating, rasanya sejam pun belum cukup untuk bersiap. [termasuk penulis blog ini] muahaha.

pernah tak kalau pergi mana mana especially mall, mesti jumpa cermin yg bagi reflect semacam kan ? pernah tak ? saya pernah. pergi satu mall ne, tengok cermin tuh bagi reflect agak membulat. saya fikir saya dah gemuk, bila tengok cermin lain, rupanya tidak. muahaha. teruknya, takut tau.

perempuan makin bercermin, makin nampak mana mana cela. jadi benda tuh jadi penaik semangat untuk perempuan berusaha memperbaiki mana mana yg kurang. tak percaya ? percayalah.

perempuan memang suka pakai cermin. dalam handbag pasti ada cermin. tak percaya ? cuba selongkar handbag perempuan. PASTI ADA. even dalam compact powder.

belum masuk cerita pasal perempuan suka ambil gambar depan cermin. paling selalu, cermin dekat washroom. muahaha. comel kan ?

bersyukurlah dengan apa yg kita ada apabila melihat cermin :)

2 comments:

irzat adam said...

kalo laki ske tgk crmin cmne lak??
hhehe
nice entry

o_0 v

syafiqah @ syasya said...

klu laki yg suka tgk cermin, mmg kuat bergaya :D thank you :D