Wednesday, June 29, 2011

TAK PAYAH BACA


Assalamualaikum semua :)

Hai, hari ini saya dalam mood yg bercampur baur. jadi mungkin akan ada kerepek ckit dalam entry kali ne. and saya highlight kan di sini INI ENTRY PERSONAL. tak payah baca sampai habis. 

Idk how to make it into words. what I am trying to say here is "you are nothing without friends". some say relationship makes someone change. but then you didn't realize that your money-craziness symptoms would change you. A LOT ; I MEAN. 

Tak faham dengan perangai some people yg sangat pentingkan duit sampai sanggup ketepikan kawan. Let's talk about money and friendship.wujudkah phrase or anything, falsafah or whatever yg cakap "kawan sejati adalah kawan yg boleh bagi pinjam kau duit berapa banyak pun kau mau". kalau macam ne lah makna persahabatan, memang takkan ada kawan si orang kaya tuh. sebab takut duit dorang kena kebas. 

Kau dahla pinjam duit orang, then kau fitnah, cakap belakang dan etc pula orang tuh. nasib baik orang tuh baik, kalau kena dengan aku, siap kau jadi bubur. [geram sangat dengan situasi global sekarang]. 
SEBAL. THE END !



2 comments:

Jane Miller Anson said...

hmmm besala dunia ni iqa..sbb 2 rmai org ckp.dunia makin uzur..amik iktibar jak sal hal2 gni ni..

syafiqah @ syasya said...

tu lah cikgu. geram iqa =.=