Sunday, April 10, 2011

The Sarawakian's trip to Sabah

Assalamualaikum and Hi bloggers ;

Well, after grad hari tuh, saya tak duduk rumah jak. saya ikut my aunties pergi bawa rombongan dari Sarawak jalan-jalan sekitar KK and Kundasang. actually, mereka ne dulu jiran saya. masa anaknya masih kecil, saya baru darjah satu. tapi masa tuh anaknya ne memang selalu datang rumah dan saya dengan adik yg tolong jaga dan sekali bawa main. tahun 2000, mereka ne pindah balik Sarawak. imagine 11 years tak jumpa, and now anaknya tuh dah Form 1.

Masa mereka tuh sampai airport, saya tak ikut ambil mereka. sebab ada rehearsal grad. jadi bila dah my aunties bawa balik rumah, baru saya dapat jumpa. syukur sangat sangat sebab rezeki dari Allah, ketentuan-Nya, dapat juga akhirnya kami bertemu. perasaan masa pertama kali tengok muka Aliaa masa dia dah besar, memang mengharukan. bayangkan dulu dia kecil lagi, sekarang dah besar. Alhamdulillah :D

Tapi saya cuma sempat luang masa 2 hari dengan mereka, sebab saya terlibat dengan Majlis Graduasi juga dan dinner Graduasi. tapi syukur juga sebab dapat luang masa dengan mereka. tak banyak tempat pergi selain shopping mall, pasar Filipina dan Kundasang.


masa dekat Nabalu Park, kabus tebal sangat :D


dengan aliaa dan amira :D


Terminal 2 Airasia :D


Sarawak, wait for me on June :D

The end.

10 comments:

NanaHazwanee said...

babe.. r u coming to swak? where? for wat???? u didn't tell me pon.. huhu

syafiqah @ syasya said...

babe, maybe jun nty. aiseh, bru rncg, tunggu adik aku balik dr KL dlu. anything, smpi sana confirm aku jumpa kau :D hehe

IJAT360 said...

wah..eyqa pi sarawak...bestnya naik kapal terbang..hihi..x kan x de buah tangan utk ijat kot? ^_^

syafiqah @ syasya said...

ijattt~baca lah btul2 :( iqa blum pergi lg lah. org srwk yg dtg sabah :D hehe

Ct Aja said...

wah seronoknye die makan angin...

syafiqah @ syasya said...

makan angin dlm negeri ja syg :D

Pintu Sukahati said...

:)ikuuttt pg sarawaakk.. ~

NanaHazwanee said...

babe.. do let me know tau.. nnt ble jln2 sma kau.. =))

syafiqah @ syasya said...

re pintu sukahati : nak pinjam pintu suka hati blh x ? blh kita sama2 pergi srwk :D

re nana : ok babe. mmg mau kasitau kau jg. kn kau expert sdh d sana :D

Pintu Sukahati said...

hehe.. pintu rosak.. antar kedai perabot kasi repair.. kirim salam pakcik pakai baju itam 2 aa.. i love sabah kunun..ceh.. ahahaha.. :)