Monday, April 4, 2011

TAHAP KERABUNAN MAKIN CEPAT NAIK BILA PAKAI KANTA SENTUH

Assalamualaikum and Hi bloggers ;

Last week saya outing dengan kawan saya. then kami pergi optical house [ tempat buat kaca mata ]. yes, maaf sebab sangat skema.

Tujuan saya pergi sana untuk beli new contact lens. sebab yg lama sudah expired dan buat mata saya rasa tak selesa.

Last year punya tahap rabun :

Kanan : 3.50
Kiri : 3.00

cuba teka tahun ne dah jadi berapa ?

Kanan : 4.00
Kiri : 3.75

Masa tuh saya rasa nak nangis. umur saya baru 20 tapi tahap rabun dah tinggi. sedihnya. tak tahu macam mana mau kurangkan tahap rabun ne.

Then akak promoter tuh cakap, bila kita pakai lens, tahap rabun tuh naik dengan lebih cepat berbanding bila kita pakai kaca mata. tapi kalau tak pakai lens, susah. rosak tudung bila pakai kaca mata.

Anyone, help me.

Macam CSI. muahaha. sorry, merepek sudah :D Happy blogging all :D

4 comments:

adila.chan said...

bgs lae ko gtu daling~ aku nya degree dua 4.00++ sdh..=.=" sbb tue la aku jarang pki cntcs..

syafiqah @ syasya said...

huhu. mcm ne babe ? takut aku :(

zakiah said...

yupe! memang pun.. saya pun sama.. lagilah.. dok pakai dari sekolah menengah lagi.. tapi pakai lens lagi rasa selesa .. hurm..

syafiqah @ syasya said...

betul tu. pakai lens lagi selesa kn ? :D