Saturday, May 12, 2012

How good are you as a friend?

Assalamualaikum and Hi everyone :)

How good are you as a friend?



Semua orang ada kawan, sahabat, teman atau whatever terms you would described them. But I am very sure that many of us are hardly to find real friends that we can conclude as our very best friend. What should I call you if you always betrayed me or would say something bad about me at others? Ramainya kawan-kawan yang macam ni kan? ;) 

#1: Benda paling alah yang saya tidak suka bila melibatkan kawan, berbisik antara dua orang. Apa lah tu? Kalau kamu berbisik-bisik sesama kamu dalam bilik gelap, nda apalah juga kan. ni depan kawan-kawan lain. terus apa bah perasaan kawan lain yang tengok kamu berbisik? Bukan juga saya mau tahu betul apa yg kamu bisik, but at least consider our hearts. Cakap kawan tapi berbisik-bisik. It's not good, and it's really bad (dialami oleh penulis sendiri =.=).That is why saya ni jarang sangat mau berbisik-bisik dengan kawan, sebab saya sangat-sangat menghargai perasaan kamu. But you, look at you :(

#2: Memperkecil-kecilkan usaha or anything lah yang kawan tu buat. ni lagi perangai teruk. Cakap kawan, but then you did this. So why if your friend is a slow-learner? bukan juga dia kacau kau. Seriously, saya nda boleh tahan perangai macam ni. Then sudah kasi perkecil usaha or apa-apa lah tentang kawan tu, kau boleh pula ketawa terbahak-bahak. Kawan macam ni, seriously KASI TINGGAL SAJA DIA ! (Keluar cakap Sabah, haha). 

#3: Ambil barang sesuka hati macam bapa aku kasi beli khas untuk kau kan? OMG, kalau mau pinjam, cakap bah. Jangan suka-suka hati ja mengambil barang orang. Bukan juga nda kena kasi pinjam kalau kau cakap bagus-bagus. Nasiblah setakat ni tiada lagi kawan saya yang macam ni. Kalau nda, memang mau kena brainwash terus tuh !

#4: Masa susah, you are my best friend forever. Masa senang, NOMBOR YANG ANDA DAIL TIADA DALAM PERKHIDMATAN. Apalah tu? masa susah, bukan main lagi top-up handphone, mesej dari pagi sampai ke subuh. Masa senang, birthday aku pun kau lupa kan? I am not angry. Sebab bagi saya, kawan yang macam biskut ni, tiada effect langsung dalam hidup saya. Just so everyone know, kawan macam ni TIADA EFFECT DALAM HIDUP SESIAPA PUN!

So, hikmah dan kesimpulannya di sini, kita sebagai kawan kena selalu check ourselves. sebab kita semua TIDAK SEMPURNA. WE ARE HUMAN BEINGS, WE ALWAYS MAKE MISTAKES. So, tiada salah kalau kita selalu re-check diri kita. I am not saying that I am good enough as a friend. Saya blog pasal ni sebab ada kejadian yang kurang menyenangkan beberapa minggu ni. So, ini cuma salah satu peringatan untuk saya, kamu dan semua orang. Sorry kalau ada terkasar bahasa atau terguris hati :) Have a happy day ahead !



 

3 comments:

Ct Aja said...

Betul2...kadang2 kena nilai diri sendiri sblm menilai org, sbb kadang2 kt pun xprsn yg kite ada apa yg kite sndiri x suke kan..

Wany said...

Ouh saya suka entry ney. Hehe. So true.. :))

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini