Saturday, April 16, 2011

ALLAH SENTIASA BERSAMA

Assalamualaikum and Hi dearr :D

Ini entry kesyukuran. sebab saya baru telah mendapat pekerjaan yg agak baik. akhirnya saya telah membuat keputusan untuk menerima sahaja tawaran untuk bekerja di sebuah pusat tuisyen di Tg Aru Plaza, iaitu Pusat Tuisyen Mawar :D saya akan bekerja sebagai kerani bermula isnin minggu depan. waktu kerja adalah dari jam 2 petang sehingga 9 malam. walaupun kerja sampai malam, tapi nda tau kenapa kali ne perasaan untuk bekerja di sana sangat senang. mungkin sebab dengan mengambil peluang untuk bekerja di pusat tuisyen mampu memberi pendedahan kepada saya tentang bidang perguruan. actually tadi mulanya bakal majikan saya mahu saya untuk mencuba posisi cikgu untuk pelajar sekolah rendah. tapi saya menolak. sebab saya belum rasa saya cukup bagus untuk mengajar walaupun budak-budak. tapi saya setuju untuk menjadi salah seorang tutor kepada pelajar sekolah rendah.

huh ! panjangnya ayat. sebenarnya saya terlalu nervous untuk memulakan hari pertama bekerja. saya takut tengok printer yg memang selalu kena guna di kedai or pejabat. macam mana lah mau guna tuh nanti. padahal nanti kena ajar. dan paling buat saya cemas ialah kalau lah saya terlupa tentang sesuatu perkara. saya memang mudah lupa. risaunyaaaaa :(

mudah-mudahan semuanya berjalan lancar. jadi mungkin saya akan terkurang untuk mengupdate blog. apa pun, saya pasti akan cuba aktif berblogging. rezeki yg Allah berikan :D

The end.

3 comments:

germaine said...
This comment has been removed by the author.
germaine said...

Goodluck with your new job cik eyka!! ni kalau limpas2 Tg Aru ble cari cik eyka mnta blanja mnum air kelapa ni.. hehe.. ^^v

adila.chan said...

daling~ i want to apply as a part time tutor there can ka ar??